By tammikuu 2, 2018 Lue lisää →

GOLF-KENTTIEN SUUNNITTELU ON ERILAISTA MUOTOILUA

Jos pidät golfin pelaamisesta ja tykkäät suunnittelusta, mutta haluaisit hiekkaesteiden olevan hieman enemmän oikealla reiästä tai että bunkkerit olisivat suurempia ja hankalammin pelattavia, sinun kannattaa ehkä harkita uraa golf-kenttien suunnittelijana.

Golf-kenttien suunnittelijat ovat lähtökohdiltaan arkkitehteja. He muuttavat ideoita todellisuudeksi tasapainoillen samalla golffareiden, golf-kenttien omistajien, fyysisten sekä budjetin asettamien vaatimusten ja realiteettien välillä luoden golf-kentästä pelattavuudeltaan ja taloudellisuudeltaan hyvän kohteen.

Golf-kenttien suunnittelijat voivat työskennellä missä päin maailmaa tahansa. Erityisen suosittuja golf-kentät ovat Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa, mutta kenttiä löytyy lähes jokaisesta maasta maailmassa. Tästä syystä golf-kenttien suunnittelijat, jotka näkevät matkustamisen mieluummin etuna kuin hankaluutena, ovat paljon onnellisempia uravalintansa suhteen.

GOLF-KENTTIEN SUUNNITTELU ON ERILAISTA MUOTOILUA

Tietokone ja pelit avuksi

Golf-kenttien suunnittelijan on pelattava itse golfia tietääkseen, mitä kentältä odotetaan. Lisäksi hänellä on oltava hyvät taidot tietokoneohjelmistojen kanssa. Golfaan itse kesäisin aina sään salliessa, mutta talvella harjoitteleminen jää vähäiseksi. Mutta myös tässä asiassa voi käyttää apunaan tietokonetta ja pitää hauskaa. Olen pelannut tietokoneella yleensä vain pasianssia Pasianssit.net-sivustolla tai muita ajanvietepelejä esimerkiksi Papunetissä tai PokerStars Casinolla, mutta en ole koskaan aiemmin testannut golf-pelejä tietokoneella. Ennen kuin löysin The Golf Club 2 -pelin, jossa pelaaja pääsee pelaamisen lisäksi suunnittelemaan omia kenttiään!

The Golf Club 2 on hieman modernimpi pelivalinta PC:llä pelattavien golf-pelien joukosta. Mukaansatempaava golf-simulaattori tarjoaa seuraavan sukupolven kokemuksen peligenren alalta realististen grafiikoiden, fysiikkamallinnuksen ja netissä pelattavien otteluiden avulla. The Golf Club 2 tarjoaa progressiivisesti etenevän yhden pelaajan uratilan, jossa pelaajat aloittavat amatöörinä ja hankkivat mainetta kasvattamalla tilastosijoitustaan turnausten kautta.

Netissä ja paikallisesti toimiva kilpailullinen ottelumahdollisuus tarkoittaa, että voi kilpailla vastakkain enintään jopa kolme muuta golffaria vastaan pelaamalla heidän kenttiään ja kilpailemalla heidän tuloskorttejaan vastaan. Pelaajat voivat nimittäin jopa suunnitella tässä pelissä itse omat ainutlaatuiset kenttänsä pelin hyvin laajatasoisen suunnitteluohjelman avulla, jolla he voivat muokata maisemaa, luoda erilaisia pintoja ja tekstuureja sekä asettaa lyöntipaikat. Kenties golf-kenttien suunnittelijan urasta haaveilevien kannattaakin kokeilla suunnittelua ensimmäiseksi pelissä.

Taitoja vaaditaan laajalti

Intohimon lisäksi golf-kenttien suunnittelijoilla on oltava laaja taitovalikoima, kuten kyky ratkaista ongelmia, ymmärtää rakennusmateriaaleja ja niiden rajoituksia, sekä kyky kommunikoida sekä kirjallisesti että suullisesti useiden erilaisten viranomaisten, virkamiesten ja muiden asianomaisten osapuolten kanssa. Suunnittelijoilla on oltava johtamiskykyä ja terävät päätöksentekokyvyt. Heidän täytyy osata käyttää taulukkolaskentaohjelmia, kuten Microsoft Exceliä tai Mac Numbersia, GPS-järjestelmiä, digitaalista kameraa ja suunnitteluteknologiaa.

Taitoja vaaditaan laajalti

On olemassa useita erilaisia taitoja, jotka ovat hyödyllisiä kaikille golf-kentän suunnittelijoille heidän aloittaessaan uraansa. Olennaista on osata tietokoneavusteisten piirustusohjelmien (CAD) käyttäminen, kuten myös vahva ymmärrys piirustuksista, suunnittelun perusteista sekä grafiikkaohjelmistoista. Lisäksi golf-kenttien suunnittelijoiden täytyy tuntea useat rakennusmateriaalit, joita golf-kenttien suunnittelussa käytetään, sekä ymmärtää kuinka toimia erilaisten viranomaisten kanssa. Tämä tarkoittaa, että hyvät neuvottelutaidot ovat avainasemassa.

Golf-kenttien suunnittelijoiden täytyy myös ymmärtää golffareiden tarpeet ja halut, koska he ovat lopulta ne, jotka maksavat kierrosmaksut ja tekevät kentistä tuottavia. Kun ymmärrät, kuinka paikallisten viranomaisten ja lain kanssa toimikaan, sekä tunnet aluesuunnittelu- ja lupa-asiat, olet myös paljon tehokkaampi suunnittelija kokonaisvaltaisesti.

Vaikkakaan tutkintoa ympäristöarkkitehtuurista ei vaadita, se tekee sinusta kuitenkin paljon kilpailukykyisemmän kandidaatin töitä etsiessäsi ja tarjoaa sinulle paljon taitoja, joita tarvitset menestyäksesi. Se tarjoaa sinulle lisäksi verkoston, joka auttaa sinua, kun esille nousee kysymyksiä tai ongelmia, tai etsiessäsi tulevia työsuhteita.

Opinnot ovat laaja-alaisia

Tyypillisesti maisema-arkkitehdin tutkintoon sisältyy suunnittelua ja implementointia, ekologiaa, ympäristösuunnittelun teoriaa, teknistä ja perusteellista suunnitteluteoriaa sekä visualisointia. Opiskelijoita kehotetaan myös käymään läpi harjoittelujaksoja, koska useimmat työnantajat suosivat hakijoita, jotka ovat käyneet läpi harjoittelun koulutuksensa aikana.

Lisäksi yliopistossa maisemasuunnitteluopintojen aikana opiskelijat voivat oppia useita suoraan käytännöllistä golf-kentän suunnittelua tukevia aiheita, kuten ympäristösuunnittelua, topografiaa ja hydrologiaa sekä maankäyttöä. Syvemmissä kurssiohjelmissa mukaan kuuluu myös esimerkiksi kaupunkisuunnittelua, maisema-arkkitehtuuria sekä jatkokursseja tietokonesuunnittelussa ja kolmiulotteisessa mallintamisessa.

Joissain maissa, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa, maisema-arkkitehdin on lisäksi oltava lisensoitu toimija, ellei hän toimi valtion palveluksessa. Yhdysvalloissa hakijalla on oltava tutkinto sekä yhdestä neljään vuotta valvottua työkokemusta, että he voivat saada lisenssin maisema-arkkitehtirekisteriin. Lisäksi heidän on suoritettava viisiosainen koe lisenssin saamiseksi.

Opinnot ovat laaja-alaisia

Harjoittelua kentillä

On lisäksi suositeltavaa, että tulevat suunnittelijat hakevat töitä golf-kentältä, tekevät yhteistyötä golf-ammattilaisten kanssa tai hankkivat työpaikan golf-kenttiin liittyvästä yrityksestä hankkiakseen kokemusta. Työpaikkana voi olla yksityinen klubi, organisaatio tai yhteisö.

Lisäksi golf-kenttien suunnittelijoiden tulee olla innokkaita golffareita. Jos kulutat runsaasti aikaa golf-kentillä jo valmiiksi, tiedät millä asioilla on merkitystä ja millä ei, kun teet golf-kentästä parasta mahdollista. Kokemuksen ja tiedon jakaminen saman kohderyhmän kanssa, joka lopulta kuluttaa rahaa vieraillakseen kentälläsi, tekee sinusta paljon tehokkaamman luodessasi parasta mahdollista golf-kenttää.

Työ- tai harjoittelupaikan hakeminen golf-kenttien suunnitteluyrityksestä auttaa sinua rakentamaan itsellesi tarvittavan taitopaketin ja oppimaan suoraan ammattilaisilta. Koeta löytää yritys, joka vastaa omaa filosofiaasi tai ainakin tarjoaa sinulle ajan kuluessa riittävät taidot ja kokemuksen, että voit jatkaa myöhemmin omin nokkinesi valitsemallasi tyylillä. Tällä toimialalla harjoittelupaikat saattavat olla kuitenkin kiven alla, minkä vuoksi yliopisto-opinnot, tutkinnon hankkiminen ja verkostoituminen alan tapahtumissa voi olla tehokas tapa saada urasi käyntiin nopeammin.

Ammattiorganisaatioihin liittyminen tavataksesi muita ihmisiä alalla ja verkostossasi on myös loistava tapa aloittaa golf-kenttien suunnittelun uralla. Euroopassa suurin organisaatio golf-kenttien suunnittelun osalta on golf-kenttäarkkitehtien Euroopan instituutti EIGCA, Yhdysvalloissa vastaava organisaatio on ASGCA, golf-kenttäarkkitehtien amerikkalainen yhteisö. Australiassa toimii Australian golf-kenttäarkkitehtien yhteisö SAGCA.

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.