By lokakuu 13, 2019 Lue lisää →

Huonekalun suunnittelu itse tuo erityistä iloa

Kaikki tarvitsevat huonekaluja ja niitä myydäänkin millaiseen tyyliin tahansa. Niitä saa ostettua kivijalka- ja verkkokaupoista. Mutta mitä, jos huonekaluliikkeiden tyylit eivät vastaa omia suunnitelmia? Silloin voi tulla kyseeseen huonekalujen suunnitteleminen itse. Suunnittelemalla omat huonekalusi voit saada juuri mieleisesi kalusteet. Tai jos suunnittelu tuottaa vaikeuksia, voi avuksi ottaa ammattilaisen. Itse suunniteltu huonekalu on arvokas ja se tuottaa varmasti iloa vuosiksi tai jopa sukupolviksi eteenpäin.

Olet ehkä itsekin törmännyt johonkin tuttavasi tai sukulaisesi rakentamaan tai suunnittelemaan huonekaluun. Tämä voi olla pöytä, tuoli tai vaikkapa jakkara. Itse suunniteltu on aina itse suunniteltu ja se eroaa kaupan tehdastuotteista monellakin tapaa. Sen lisäksi, että itse suunniteltu on aina ainutlaatuinen, voi suunnittelija itse vaikuttaa tuotteen ekologisuuteen ja muihin ominaisuuksiin. Tehdastuotteista ei välttämättä aina ole varmuutta, missä ja mistä kaluste on rakennettu. Jos haaveilet oman huonekalun suunnittelusta tai jopa rakentamisesta, on tämä artikkeli sinua varten.

Suunnittelu ammattilaisen kanssa

Jos tarvitset apua suunnittelun kanssa, on järkevää palkata avuksi ammattilainen. Hän neuvoo, jos haluamasi materiaalin kanssa tulee ongelmia esimerkiksi kosteuden suhteen. Hän osaa myös neuvoa eri materiaalien ja maalien valinnassa ja voi toteuttaa suunnitelmasi joko osittain tai kokonaan. Ihanteellista olisi, jos suunnittelun voisi alusta lähtien toteuttaa yhdessä ammattilaisen kanssa. Näin saat toiveesi täysin kuuluviin. Puusepänliike Messurakenne Oy on hyvä esimerkki työskentelystä puusepän kanssa. Asiakas voi suunnitella oman huonekalunsa ja yritys toteuttaa suunnitelman. Messurakenne toimii yhteistyössä arkkitehtien kanssa, joten ammattiosaamista riittää. Yritys on toteuttanut monenlaisia huonekaluja sohvapöydistä ruokapöytiin, tuoleihin ja kaappeihin.

Helsingin Puutyö Oy

Helsingin Puutyö Oy on toinen esimerkki yrityksestä, joka valmistaa tuotteita mittatilaustyönä. Kyseessä on perinteinen puuseppäpalvelu, joka tarjoaa huonekalujen valmistusta juuri asiakkaan tarpeiden mukaan. Ammattilaisia löytyy ympäri Suomen ja edellämainitut olivat vain esimerkkejä siitä, millaisia palveluja on olemassa. Jos tarvitset ammattilaisen joko rakentamaan tai myös avuksi suunnittelemaan huonekaluasi, kannattaa ottaa yhteys lähialueesi puuseppään. Saat varmasti apua.

Suunnitteluohjelma netissä

Huonekaluja on mahdollista suunnitella netissä. Esimerkiksi Ikea tarjoaa suunnitteluohjelman, jolla onnistuu niin ruokapöydän tuolin, sohvan kuin sängynkin suunnittelu. Ohjelmassa voi valita ennaltamääritetyistä elementeistä, joiden muodon tai värin voi valita itse. Suunnittelu ei välttämättä sovi henkilöille, jotka haluavat suunnitella kalusteen täysin omien mieltymysten, muotojen ja materiaalien mukaan, sillä kalusteet noudattavat Ikean omaa tyyliä. Jos taas pidät Ikean tyylistä, mutta haluat huonekaluun oman kosketuksesi, kannattaa ehkä kokeilla kyseessä olevaa suunnitteluohjelmaa.

Myös Muurame on sisällyttänyt verkkosivuilleen suunnittelusovelluksen, jolla eri huonekalujen materiaaleja ja varusteita voidaan suunnitella. Ohjelmalla voi samalla suunnitella huoneen, jonka ansiosta asiakas näkee suuntaa-antavasti, miltä suunniteltu huonekalu näyttäisi huoneessa. Internetin puolivalmiit suunnitelmat eivät ehkä vastaa ihan jokaisen kuvitelmaa itse suunnitellusta huonekalusta. Tämä riippuu kuitenkin tietysti henkilöstä ja monelle riittää jo se, että värit saa valita itse. Onneksi tänä päivänä on mahdollista saada suunnitteluapua mihin tahansa projektiin ja puolivalmiit suunnitelmat ovat helppo ratkaisu silloin, kun suunnitteluun ei haluta käyttää liikaa aikaa tai et halua rakentaa huonekalua itse.

Itse suunniteltu tuote tuottaa iloa

Itse suunniteltu huonekalu on yksi kodin arvokkaimmista esineistä. Sillä on tunnearvoa ja hyvin suunniteltuna kestää vuodesta toiseen, mahdollisesti jopa sukupolvelta toiselle. Itse suunniteltu tai jopa rakennettu huonekalu voidaan kierrättää suvussa mahdollisuuksien mukaan. Kuvittele vaikkapa lapsenlapset keinumaan isoisänsä suunnittelemalla keinutuolilla. Keinutuoli jatkaa elämäänsä lasten kasvettua aikuisiksi. Kenties vielä tämän jälkeenkin, seuraavalle sukupolvelle.

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.