By toukokuu 18, 2021 Lue lisää →

Opas ympäristöystävälliseen ja kestävään sisustussuunniteluun

Kuten muutkin suunnittelualat, sisustussuunnittelu on myös ehdottomasti sidoksissa jatkuvasti muuttuviin tyyleihin. Sisustuksen muoti tuntuu vaihtuvan joka vuosi, mutta se ei tarkoita, etteikö sisustuksesta voisi tehdä yhtään ympäristöystävällisempää. Kodin sisustuksessa kestävyys tarkoittaa yleensä ympäristöystävällistä sisustusta sekä suunnittelua, jossa käytetään materiaaleja, jotka parantavat ilmanlaatua ja vähentävät ympäristövaikutuksia. Hiilijalanjälkeä voi vähentää muutenkin kuin kompostin avulla, vaikka sekään ei ole yhtään huono vaihtoehto. Mutta miten kannattaa lähestyä kestävää sisustussuunnittelua? Vaikka ympärisöystävällinen sisustussuunnittelu kuulostaa vaikealta ja ylitsepääsemättömältä, sinun ei kuitenkaan välttämättä tarvitse palkata suunnittelijaa luodaksesi kauniin kestävän sisustuksen kotiisi. Jotta pääsisit alkuun kestävän sisustussuunnittelun maailman kotonasi, olemme laatineet muutaman idean, jonka avulla voit pienentää ympäristövaikutuksiasi muutenkin kuin kalliiden aurinkopaneelien asennuksen avulla.

Helpoin tapa integroida kestävää suunnittelua minkä tahansa huoneen sisustukseen on tietenkin kasveja käyttämällä. Kasvit tuottavat happea ja suodattavat ilmasta haitallisia kemikaaleja tehden kotisi sisäilmasta puhtaampaa. Puhtaan ilman lisäksi kasvit ja kukat ovat kauniita sisustuselementtejä ja lisäävät huoneen tunnelmallisuutta ja raikkautta. Erilaisilla kasveilla voit vaihtaa huoneen tunnelmaa sademetsästä vaikka aavikkoon erilaisten kaktuksien avulla. Kasveja on laidasta laitaan, joten jokaiselle sisustajalle löytyy takuulla juuri ne oikeat. Plussa pisteitä jos sisustukseen saa yhdistettyä yrtti- tai vihannespuutarhan. Tuoreen basilikan tuoksu keittiössä on aina tervetullutta.

Opas ympäristöystävälliseen ja kestävään sisustussuunniteluun

Käytä energiatehokkaita rakennus- ja suunnittelumateriaaleja

Talon tai asunnon rakennus vaiheessa on jo hyvä pitää muutama ekologinen seikka mielessä. Ikkunat ja ovet tulisi olla tiiviitä, jotta lämmin ilma pysyy sisällä. Lattiat voi tehdä nopeasti uusiutuvasta sekä kestävästä bambusta, esimerkiksi. Ympäristötietoiset sisutajat ovat usein kiinnostuneita bambusta, joka on täysin uusiutuva luonnonvara. Toisin kuin yleisimmät lehtipuut, jotka tarvitsevat vähintään 20 vuotta ollakseen käyttökelpoisia, bambu voidaan korjata toistuvasti jopa viiden tai kuuden vuoden välein. Suurin osa kaupallisesta bambusta on peräisin plantaaseilta, joissa bambua viljellään vastuullisesti ja tarkkaan valvoen.

Auringonvalo on luonnollisin mahdollinen valonlähde. Se on piristävä ja tietenkin täysin ilmainen. Jo rakentamis vaiheessa on hyvä ottaa huomioon luonnonvalo ja varmistaa, että sitä pääsee asuntoon tarpeeksi joka huoneeseen. Tällä tavalla voidaan säästää paljon sähköä, koska lamppuja ei tarvitse käyttää niin paljon eikä niin usein. Jos lamput ovat kuitenkin tarpeen, niistäkin saadaan mainio osa kestävän sisustussuunnittelun palapeliin. LED-valot ovat markkinoiden ekologisin lamppu vaihtoehto tällä hetkellä. Ne kuluttavat paljon vähemmän energiaa kuin pienloistelamput ja kestävät pidempään kuin perinteiset lamput, jopa 50 000 tuntia. Keittiöön on esimerkiksi helppo asentaa LED-nauha kaappien alle tuomaan tunnelmaa kokkaamiseen, tai vaihtoehtoisesti asentaa hihna portaikkoon. Hihnoja saa myös muuttuvissa väreissä, joten voit vaihtaa asuntosi tunnelmaa helposti napin painalluksella.

Ympäristöystävälliset huonekalut

Pienellä taustatutkimus työllä voi olla suurikin vaikutus ympäristöön. Suosi yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet kestävään sisustussuunnitteluun käyttämällä ympäristöystävällisiä materiaaleja ja eettisiä käytäntöjä tuotanto vaiheessa, ottaen huomioon myös inhimilliset työolosuhteet työntekijöille. Sisustuksessa on hyvä suosia ajattomia sekä kestäviä ja hyvänlaatuisia huonekaluja. Sama pätee myös muotiin. Vaatekaappiin kannattaa aina hankkia ajattomia vaatteita, jotta niistä olisi iloa vuosiksi, eikä ne mene roskiin heti uuden muoti-ilmiön vallatessa maailman. Kuten arvata saattaa, kierrätys on myös yksi parhaista tavoista välttää turhaa jätteiden syntyä. Kirpputorit ja antiikkipuodit ovat täynnä aivan upeita huonekaluja jotka odottavat uusia omistajia. Pienellä uudistamisella vanhasta ja kuluneesta laatikostosta voi saada aivan uuden näköisen ja modernin huonekalun. Mikä parempaa kun tuoda vanha huonekalu taas henkiin ja koristamaan asuntoasi juuri omalla räätälöidyllä tyylillään.

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.