By helmikuu 17, 2019 Lue lisää →

Sisustussuunnittelu ja sen salaisuudet

Koti on monelle se tärkein paikka elämässä, jonka tarkoitus on antaa kodin, turvallisuuden ja viihtyisyyden tunteen.

Sisustussuunnittelu ja sen salaisuudet

Kotona vietetään eniten aikaa ja siellä myös rentoudutaan pitkien työpäivien jälkeen. Tämän takia on erityisen tärkeää, että se on ulkomuodoltaan rentouttava ja viihtyisä. Koti ei ole koti, jos se ei siltä tunnu. Tämän takia kotiin pitää panostaa ja saada se näyttämään juuri itsensä näköiseltä. Tässä asiassa monella on omat mielipiteensä siitä, että miltä kodin tulisi näyttää. Jotkut tykkäävät siististä ja erittäin rauhallisilla ja vaaleilla sävyillä sisustetusta kodista, kun taas jotkut tykkäävät enemmän räiskyvästä ja värikkäästä kodista. Nämä ovat makukysymyksiä, joihin jokaisella on oma mielipiteensä. Näiden yllä mainittujen syiden takia koti ja sen sisustaminen ovat erittäin tärkeässä roolissa. Ensin on tietenkin valittava se itselle sopivin koti materiaaleiltaan ja pohjapiirustuksiltaan. Tämän jälkeen voi ruveta kotiin laittamaan tavaraa paikalleen ja sisustamaan siitä juuri sopivan itselleen. Tässä asiassa vain mielikuvitus on rajana ja oman kodin sisustamisen voi tehdä pelkästään omien mieltymysten ja tarpeidensa mukaan, kuitenkin muistaen mahdollisen toisen osapuolen mieltymykset. Sisustussuunnittelu on aina ollut jokaisen lempipuuhaa ja se on myös monelle loputon projekti. Vaikka koti olisikin sisustettu täysin muuton yhteydessä, halutaan siihen aina välillä jotain muutosta. Muutosta on helppo saada, vaikka ihan vain eriväristen verhojen laittamisella tai uusien koriste-esineiden hankkimisella.

Sisustussuunnittelijan palkkaaminen

Kaikkia ihmisiä kuitenkaan sisustaminen kiinnosta tai eivät ehdi töiltään. Joskus myös asunnon koko tai pohjaratkaisu tekee sisustamisesta erityisen haastavaa. Tällöin kodin sisustamiseen voi palkata ammattilaisen, joka tekee sen puolesta, tietenkin asiakkaan toivomusten ja budjetin puitteissa. Sisustussuunnittelija saa usein tehtyä ihmeitä asunnolle, oman mielikuvituksen loppuessa ja saa usein tehtyä taikoja pieniinkin tiloihin. Esimerkiksi pienen yksiön sisustamien saattaa olla hankalaa, jolloin sisustussuunnittelijan apu tulee tarpeeseen. Sisustussuunnittelijoiden tehtävä on saada koti näyttämään asiakkaalta, asiakkaan mieltymyksiä kuunnellen.

Sisustussuunnittelijan palkkaaminen saattaa kuitenkin olla kallista ja siihen ei monillakaan välttämättä ole rahaa tai sitten rahat halutaan mieluummin käyttää laadukkaampien huonekalujen hankkimiseen. Tätä varten on taas paljon erilaisia sisustuslehtiä, joita selaamalla voi löytää inspiraation, sen puutteen yllättäessä. Sisustuslehdet ja nykyään jopa sisustusliikkeiden mainoslehdet kertovat suoraan, mistä kuvasta olevat huonekalut on hankittavissa, jolloin omaa mielikuvitusta ei tarvitse käyttää missään muussa kuin tavaroiden sijoittamisessa. Usein kuitenkin sisustuslehtien selailu on hauskaa puuhaa ja melkein jokaisella lähtee oma mielikuvitus laukkaamaan, niiden kauniita kuvia katsellessa. Tällöin sisustukseen saa lisättyä pieniä omia eroavaisuuksia, joka tekee sisustuksesta yksilöllisemmän.

Sisustussalaisuudet

Entäs sitten, jos koti on pohjaratkaisultaan todella erikoinen ja sen sisustaminen tuntuu mahdottomalta. Tai sitten jos koti on niin pieni, että sinne on mahdotonta saada huonekaluja paikalleen tai kodista ei vain millään saa rauhallisen oloista. Näihin kaikkiin löytyy omat salaisuuteensa, ja alle on koottu muutama salaisuus täydellisestä sisustuksesta.Keskitä tärkeät kohteet. Jos pidät asunnon tietystä kohdasta, miksi et toisi sitä enemmän esille. Silloin katseesi kohtaa aina ensimmäisenä lempi paikkasi kotona, jolloin muut puutteet jäävät huomaamatta.

Sisustussalaisuudet

Matalilla huonekaluilla on taas mahdollista tuoda asuntoon korkeuden tuntua, joka myös saa asunnon tuntuman hieman isommalta. Tämä vaikutus on myös mahdollista saada peileillä ja vaaleilla sävyillä. Kannattaa aina pieneen asuntoon valita mahdollisimman siroja, mutta mukavia huonekaluja, jotka antavat tilantuntua. Metalliset sävyt, kuten kulta ja hopea tekevät myös ihmeitä sisustukselle. Ne saavat kodin nopeasti näyttämään säihkyvämmältä, tekemättä siitä liian ahtaan tuntuista. Yhdistele hopean ja kullan sävyjä rohkeasti, niin huomaat miten ne antavat kiiltoa kodille.

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.