By toukokuu 14, 2020 Lue lisää →

Suunnitteluideoita keittiöön

Keittiö on monen mielestä kodin sydän ja syystäkin. Siellä vietetään yllättävän paljon aikaa, sillä ihmisen tulee syödä useaan kertaan päivässä. Oletko muuten huomannut, että esimerkiksi juhlissa ihmiset kerääntyvät jostain syystä aina keittiöön? Olisi hienoa, jos tätäkin ilmiötä tutkittaisiin enemmän. Keittiön pääasiallinen tarkoitus on olla huone, jossa tehdään ruokaa. Tämä merkitys kannattaa pitää mielessä, kun lähtee suunnittelemaan tai remontoimaan keittiötä. Keittiön tulisi ensisijaisesti olla käytännöllinen ja sen jälkeen kaikkea muuta. Ne, jotka kokkaavat paljon, tietävät kyllä, miten ärsyttävää on, jos keittiö ei ole toimiva.

Toimivuus voi kuitenkin olla hyvin henkilökohtainen asia ja tästä syystä keittiöt vaihtelevatkin aina riippuen sen suunnittelijasta. Olitpa sitten tekemässä keittiötä alusta loppuun asti itse tai käytät ammattilaista, mieti ensisijaisesti tarkkaan, mikä sinulle on tärkeää keittiön toimivuudessa. Kodinkoneilla on iso merkitys keittiössä, sillä niillä voi määritellä sitä, kuinka paljon ja missä mitoissa keittiössä voi laittaa ruokaa. Monet pikkukodit eivät koe, että uuni on tärkeä, joten silloin uunin rooli on enemmänkin vain esimerkiksi lämmitystä varten. Silloin keittiöön valitaan uuni, joka toimii yhtä helposti kuin mikro ja vie vähän tilaa.

Leipojille uunin merkitys saattaa olla jotain aivan muuta. Lisäksi esimerkiksi jääkaappi on hyvin henkilökohtainen valinta. Monet haluavat ostaa ruokakaupasta viikoksi riittävän ruoan ja tästä syystä kookas jääkaappi on tärkeä. Usein integroidut jääkaapit eivät esimerkiksi riitä isolle perheelle. Sen jälkeen, kun nämä käytännölliset asiat on käyty läpi ja tiedät tarkalleen, mitä haluat keittiöstäsi, kannattaa vasta siirtyä tyyliin. Keittiön tyyli on myös merkityksellinen ja onkin tärkeää, että siellä viihtyy. Keittiöitä ja tyylejä on niin paljon, että niissä voi helposti tulla valintaähky.

Suunnitteluideoita keittiöön

Keittiön tyylit

Mikäli et ole varma siitä, millainen tyyli sinua miellyttää eniten, voi rohkeasti lähteä ääripäistä. Pidätkö enemmän modernista vai maanläheisestä tyylistä? Viihdytkö paremmin minimalistisuuden parissa vai kaipaatko ympärillesi tavaraa? Monille on olennaista miettiä myös sitä, että mikäli oma koti myydään jossain vaiheessa, mitä mahtaa ajatella ostaja.

Trendit vaihtelevat melko nopeaan tahtiin ja jos mahdollista, niin tietysti trendikeittiö on myyntimielessä aina paras. Toisaalta, jos tarkoituksena on asua kodissa pidempään, kannattaa suosia omia suosikkityylejä. Koti on parhaimmillaan silloin, kun se on yhtenäinen. Varsinkin, jos kyseessä on avokeittiö tai esimerkiksi yhdistettynä ruokailutilaan, kannattaa miettiä kokonaisuutta. Klassinen keittiö toimii usein monessa eri tyylissä ja valkoiset keittiökaapit ovatkin varmasti yksiä suosituimpia valintoja. Samaan aikaan luonnonmukaiset materiaalit, kuten puu ja kivi, eivät todennäköisesti tule koskaan poistumaan suosikkien joukosta.

Maalaistyyliset keittiöt ovat jääneet monen ihmisen mieleen ja siksi niitä suositaan edelleen. Maanläheiset värit ja materiaalit tekevät keittiöstä viihtyisän, sekä se on usein helpompi huoltaa. Kiiltävät pinnat ja materiaalit jättävät helposti jälkiä niin, että tuntuu siltä, että niitä joutuu siivoamaan koko ajan. Samalla kuitenkin nämä kiiltävät pinnat ovat puhtaina todella kauniita ja tyylikkäitä. Mikäli kotisi on avoin ja keittiö olennainen osa sitä, on ulkonäöllä todellakin merkitystä. Moderniin kotiin ei välttämättä maalaistyylinen keittiö oikein sovi mitenkään päin.

Keittiötä voi lähteä suunnittelemaan myös materiaalilähtöisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että valitset ensisijaisesti materiaalit, mistä itse pidät. Mikäli haluat kivitason, valitse värimaailma. Kun kivitason värimaailma on selvillä, se usein vie jo eteenpäin suunnittelussa, sillä kaikki ei sovi keskenään. Keittiön värimaailman harmonia ja toimivuus ovat hyvin olennaisessa roolissa. Sekavuus ja epäyhtenäinen ulkonäkö tekevät keittiöstä helposti sotkuisen näköisen ja tämä voikin aiheuttaa monelle stressiä. Varsinkin, jos keittiössä joutuu viettämään aikaa ja kaiken sen siivoamisen jälkeenkin se on sotkuisen oloinen. Puhtaus kuuluu keittiöön kuin keittiöön.

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.