By tammikuu 18, 2018 Lue lisää →

Suunnittelutöiden tekeminen freelancerina osa 2

Moni luovaa työtä tekevä ammattilainen valitsee urakseen freelancer-yrittäjänä toimimisen, joka voi olla jännittävä ja palkitseva urapolku, mutta joka tarjoaa myös runsaasti erilaisia haasteita matkan varrella. Tämän artikkelisarjan ensimmäisessä osassa käsiteltiin ensimmäisten asiakkaiden hankkimista uudelle yrityksellesi freelance-yrittäjäksi ryhtymisesi jälkeen. Ensimmäiseksi sinun täytyy luoda yrityksellesi sellainen brändikuva, joka heijastelee omaa osaamistasi ja kertoo asiakkaillesi sinusta ja yrityksestäsi.

Suunnittelutöiden tekeminen freelancerina osa 2

Kun olet saanut hankittua itsellesi ydinjoukon asiakkaita, älä jää lepäämään laakereillesi. Markkinat kehittyvät jatkuvasti. Olemassa olevien asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja uudet asiakkaat saattavat kaivata erilaisia taitoja. On tärkeää, että kasvatat ja ylläpidät jatkuvasti verkostoasi samalla, kun myös tasapainotat nykyistä työtäsi.

Rakenna portfolio

Yksi parhaista keinoista hankkia töitä on esitellä aiemmin historiassa tekemääsi loistavaa työtä. Muista sijoittaa hyvään freelancerin portfolio-sivustoon ja pitää se päivitettynä koko ajan. Tämä voi tarkoittaa, että joudut tekemään vapaaehtoista työtä aloittaessasi yrityksesi, että saat esimerkiksi riittävästi työnäytteitä esitelläksesi niitä potentiaalisille tuleville asiakkaille. Ammattimainen sivusto, jolla voit esitellä portfoliotasi, antaa sinulle mahdollisuuden esitellä itseäsi ja työtäsi ilman fyysistä toimistoa. Se antaa myös potentiaalisille asiakkaillesi keinon hankkia helposti tietoja sinusta, taidoistasi, aiemmista töistäsi sekä siitä, mitä voit tehdä heidän hyväksensä. Muista aina pyytää asiakkailtasi lausuntoja tekemistäsi töistä ja pyytää heiltä suosituksia tai lähetteitä. Tämä voi tuntua monesti hankalalta, mutta se voi tehdä todellakin ihmeitä asiakaskantasi ja portfoliosi luomisen eteen. Ajan myötä, kun saat suoritettua enemmän projekteja ja kasvatettua suuremman asiakaskunnan, voit myös rakentaa brändin, joka heijastelee omaa tietynlaista osaamistasi.

Tasapainota työ ja oppiminen

Vaikka sinulla olisi täysi kalenterillinen töitä tai täysi luettelollinen asiakkaiden yhteystietoja, on tärkeää, että jatkat yhtä oppimista ja kasvamista. Sinun täytyy tasapainottaa nykyinen freelance-työ jatkuvalla oppimisilla. Freelancerit voivat usein kokea uran kehittymisen haasteena, ja silti on kenties vielä tärkeämpää freelancerina, että pidät taitosi ajan tasalla ja markkinointikelpoisina. Tilastot osoittavat, että teknisillä taidoilla on noin viiden vuoden elinkaari, ja nykyinen tahti saattaa muuttaa tuota aikaa vielä lyhyemmäksi. Sinun täytyy pitää huolta, että taitosi ovat markkinoitavissa nyt ja tulevaisuudessa. Olipa kyseessä uusien taitojen oppiminen tai olemassa olevien taitojen kehittäminen, oppitunnit, kurssit ja konferenssit ovat myös tärkeitä tilaisuuksia verkostoitumiselle. Työn, oppimisen ja verkostoitumisen tasapainottaminen tällaisissa tilaisuuksissa voi ruokkia toinen toisiaan. Sanotaan esimerkiksi, että osallistut konferenssiin, jossa voit laajentaa taitotasoasi. Kun olet siellä, tapaat potentiaalisen asiakkaan ja keskustelet uusista taidoistasi tämän henkilön kanssa. Osana tätä keskustelua kuulet freelancer-työstä, joka asiakkaalle on muodostumassa. Uusien taitojesi kanssa sinulla on mahdollisuus täyttää hänen tarpeensa. Näin ollen oppiminen johti verkostoitumiseen, mikä johti uusiin potentiaalisiin asiakkaisiin, ja nuo uudet asiakkaat voivat johtaa uusiin inspiraatioihin ja taitoihin.

Lopuksi

Luovan yrittäjän ura voi olla loistava polku lähteä etenemään, mutta se vaatii varmastikin yrittäjältä tasapainoista yhdistelmää riittäviä taitoja sekä pitkälle tähtäimelle keskittyvää ajatusmaailmaa, että yritys voi olla menestyksekäs ja kasvaa. Sinun täytyy harkita, kuinka pystyt pitämään itsesi kilpailukykyisenä, mukautumaan uusiin trendeihin ja markkinoihin sekä varmistamaan, että olemassa olevat asiakkaasi ovat tyytyväisiä työhösi. Tämä polku antaa myös mahdollisuuden suureen palkitsevuuteen ja tyytyväisyyteen. Kun teet työtä, jota rakastat, rakennat suhteita asiakkaiden kanssa, opit ja mukaudut tulevaisuuden haasteisiin ja muutoksiin jatkuvasti, pääset nauttimaan freelancerina toimimisen tarjoamista monista hyvin erityisistä bonuksista.

Lopuksi

Lähettänyt BLOGG

Comments are closed.